Reply To: kawa odstawiona co dalej

Home Forums 🍴 Dieta, żywienie, detoks kawa odstawiona co dalej Reply To: kawa odstawiona co dalej

Participant

Yolca, tylko rozszerzyłaś swoje tezy odnośnie Wody z Cytryną a ja pytam o mechanizmy, chciałbym żebyś czymś poparła to co piszesz.

– Picie gorącej wody przed posiłkiem poprawia procesy metaboliczne i przyswajanie składników odżywczych – ok może nasilać wydzielanie soku żołądkowego przez co wspomaga trawienie, jednak nie zawsze jest to efekt korzystny i pożądany.
– Między posiłkami wspomaga wypłukiwanie toksyn.- w jaki sposób? jakich toksyn?
– Ciepła woda podnosi temperaturę ciała, przyspiesza metabolizm i pozwala nam szybciej spalać kalorie.- wiem dlaczego obniżenie tempertury ciała może spowodować spalanie kalorii, ale podwyższenie? Wytłumacz mi bo nie wiem.
– Ciepła woda idealnie nawadnia organizm, gasi pragnienie. – Lepiej niż woda o temp. pokojowej? Dlaczego?
– Ciepła woda z cytryną wyrównuje ph. – pH czego? Skąd potrzeba żeby wyrównać to pH?
– działa bakteriobójczo – nawet jeśli to jakie bakterie chcesz nią zabijać pijąc wodę z cytryną?
– jest przeciwutleniaczem, pobudza trawienie – no to generalnie się zgadza, rozumiem, że przy jakiejś niestrawności może trochę pomóc.

Np. jeśli ja twierdzę, że Finasteryd hamuje wypadanie włosów to mogę wytłumaczyć to tym, że jest on Inhibitorem 5-alfa reduktazy, która hamuje konwersję Testosteronu w Dihydrotestoteron, który skraca fazę anagenową i nasila fazę telegonową co prowadzi do miniaturyzacji mieszka włosowego i w konsekwencji do zahamowania wzrostu i wypadnięcia włosa.

• This reply was modified 9 months, 2 weeks ago by Avatar photoPalmThief.
  • This reply was modified 9 months, 2 weeks ago by Avatar photoPalmThief.
Dołącz do listy oczekujących Powiadomimy Cię, kiedy produkt będzie ponownie dostępny. Zostaw mejla.

No fields found, please go to settings & save/reset fields