🍰Sernik Gotowany Biohakera

Tagged: 

  • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #20199
    Avatar photoPiona✋!
    Keymaster

    Gdyby Was wziął słodki ząb jako zakładnika, to ten przepis na sernik gotowany biohakera ratuje z opresji. Wysokie białko, wysoki tłuszcz, niski cukier. Tak jak lubimy.  I co najważniejsze – łatwo go przygotować bez zabawy z piekarnikiem.

    sernik gotowany przepis biohaker

    Składniki
    • 1kg twarogu tłustego (może być ten z wiaderka)
    • 150g bio erytrytolu lub ksylitolu brzozowego
    • 4 jajka
    • miarka Performance Protein lub innej dobrej odżywki białkowej
    • 150g masła
    • 2 kisiele do zagęszczenia bio (ja używam miętowy od Dary Natury – genialny posmak!)
    • garść migdałów zmielonych do wysypania spodu
    • mrożone maliny albo jagody
    • żelatyna + sok malinowy + erytrytol (do zrobienia warstwy galaretki z wierzchu)
    Przygotowanie

    W garnku rozpuszczam masło i wsypuję erytrytol, mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję ser i wbijam jajka. Mieszam na gładką masę. Dodaję kisiele oraz odżywkę białkową i mieszam. Jeśli chcecie uzyskać super aksamitną konsystencję, to to jest moment żeby potraktować masę ręcznym blenderem. Można dla pewności dodać łyżkę żelatyny – stawy i wiązadła będą wdzięczne 🙂

    Doprowadzamy do momentu gotowania i odstawiamy. Czekamy aż trochę ostygnie. Dodajemy mrożone owoce i mieszamy. Wylewamy masę do formy, na papier wyłożony warstwo zmielonych migdałów (albo pokruszonej świątecznej granoli od BrainMarket – odlot!). Całość wstawiam do lodówki do zastygnięcia.

    Na zastygnięty sernika wylewam galaretkę przygotowaną z żelatyny, soku malinowego i erytrytolu. Ponownie fik do lodówki. Na drugi dzień delektujecie się wysokobiałkowym, niezwykle smacznym sernikiem gotowanym. Nie ma człowieka, któremu nie smakuje!

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Dołącz do listy oczekujących Powiadomimy Cię, kiedy produkt będzie ponownie dostępny. Zostaw mejla.