🍰Sernik Gotowany Biohakera
Home › Forums › 🍴 Dieta, żywienie, detoks › 👨🍳 Kuchnia Biohakera. Forumowy Przepiśnik › 🍰Sernik Gotowany Biohakera
Tagged: sernik
- This topic is empty.
- Nie jesteś zalogowany! zaloguj się.
- AuthorPosts
- 11 grudnia 2024 at 18:03 #20199Piona✋!Keymaster
Gdyby Was wziął słodki ząb jako zakładnika, to ten przepis na sernik gotowany biohakera ratuje z opresji. Wysokie białko, wysoki tłuszcz, niski cukier. Tak jak lubimy. I co najważniejsze – łatwo go przygotować bez zabawy z piekarnikiem.
Składniki
- 1kg twarogu tłustego (może być ten z wiaderka)
- 150g bio erytrytolu lub ksylitolu brzozowego
- 4 jajka
- miarka Performance Protein lub innej dobrej odżywki białkowej
- 150g masła
- 2 kisiele do zagęszczenia bio (ja używam miętowy od Dary Natury – genialny posmak!)
- garść migdałów zmielonych do wysypania spodu
- mrożone maliny albo jagody
- żelatyna + sok malinowy + erytrytol (do zrobienia warstwy galaretki z wierzchu)
Przygotowanie
W garnku rozpuszczam masło i wsypuję erytrytol, mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję ser i wbijam jajka. Mieszam na gładką masę. Dodaję kisiele oraz odżywkę białkową i mieszam. Jeśli chcecie uzyskać super aksamitną konsystencję, to to jest moment żeby potraktować masę ręcznym blenderem. Można dla pewności dodać łyżkę żelatyny – stawy i wiązadła będą wdzięczne 🙂
Doprowadzamy do momentu gotowania i odstawiamy. Czekamy aż trochę ostygnie. Dodajemy mrożone owoce i mieszamy. Wylewamy masę do formy, na papier wyłożony warstwo zmielonych migdałów (albo pokruszonej świątecznej granoli od BrainMarket – odlot!). Całość wstawiam do lodówki do zastygnięcia.
Na zastygnięty sernika wylewam galaretkę przygotowaną z żelatyny, soku malinowego i erytrytolu. Ponownie fik do lodówki. Na drugi dzień delektujecie się wysokobiałkowym, niezwykle smacznym sernikiem gotowanym. Nie ma człowieka, któremu nie smakuje!
- AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.