Ekstremalnie proste naleśniki Low Carb

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #16686

    Uważam ten przepis za totalny hit, no bo w życiu bym nie pomyślała, że to może wyjść bez.. mąki.
    Dlaczego od dziecka wciskało się nam naleśniki, których głównym składnikiem była przetworzaona mąka?
    Ano, żeby nas zapchać. Aktualnie nie widzę innej opcji na naleśniki z lepszą wartością odżywczą niż te!

    Składniki:
    -10 ekologicznych jaj,
    -100 ml śmietany 36%,
    -łyżka oleju MCT, oleju kokosowego extra virgin lub masła klarowanego ghee,
    -słodzidło (Takie, jakie odpowiada Twojej diecie.
    Moim aktualnym hitem jest inozytol i glicyna. Spoko też będzie owoc mnicha, ksylitol czy erytrol)
    -spora szczypta soli morskiej lub kłodawskiej.

    Opcjonalne dodatki:
    Można pokombinować z dodatkiem 1 łyżeczki budyniu bez cukru lub 1 łyżeczki żelatyny wołowej.
    Szczypta cynamonu cejlońskiego lub wanilii bourbon doda im charakteru.

    Przygotowanie:
    Zblenduj wszytskie składniki na gładką masę. Smaż na rozgrzanej patelni.

    Voila! 😉

    #16977
    Avatar photofitzabiurkiem
    Uczestnik

    Dzięki za ten przepis! Wypróbuję, bo czegoś takiego nie robiłem!

    Co do pytania czemu je wciskano? Cóż… bo z mąką są po prostu najlepsze. Jadłem różne i te „klasyczne” zdecydowanie do dziś pod kątem doznań smakowych wypinają mnie z wrotek. 😀

    No i węgle w moim przypadku są cudne przy sporcie wytrzymałościowym. Dieta białkowo-tłuszczowa zaś tutaj kiepsko u mnie się sprawdza.

    #17094
    Avatar photoPalmThief
    Uczestnik

    Łyżka oleju MCT „i” czy „lub” oleju kokosowego extra virgin?

    #17132
    Avatar photoPiona✋!
    Opiekun forum

    Obstawiam, że „lub”. MCT jest zawarty w oleju kokosowym 🙂 @hackyourlifehere dzięki za fajny przepis. Bende go zjad! 🙂

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 4)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Dołącz do listy oczekujących Powiadomimy Cię, kiedy produkt będzie ponownie dostępny. Zostaw mejla.