shake śniadaniowy 550kcal –

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #17506
    Betingen
    Uczestnik

    Chciałbym się z Wami podzielić moim autorskim przepisem na shake’a którego razem z dziewczyną pijemy od ponad roku codziennie na śniadanie. Ciekaw jestem waszej opinii oraz porady czy powinniśmy dzień wcześniej zalewać wodą płatki owsiane, nasiona i następnego dnia odlewać wodę żeby pozbyć się kwasów fitynowych?

    Robimy taką dużą mieszankę raz na 10x dni i trzymamy w dużym słoju.
    Dzięki temu rano tylko wsypujemy do blendera porcje mieszanki (120g na dwie osoby) + dorzucamy 1 banana + 125g twarogu + 150g truskawek. Czasami dodamy jeszcze dużą łyżkę miodu.

    Czas przygotowania śniadania: 1-2 min
    kcal:500 (nie licząc miodu)

    skład na 1 os:
    – Siemię lniane (7,5g) – około 45 kcal
    – Sezam (7,5g) – około 45 kcal
    – Pestki słonecznika (10g) – około 50 kcal
    – Pestki dyni (10g) – około 55 kcal
    – Płatki owsiane (35g) – około 130 kcal
    – Cynamon (1g) – około 2 kcal
    – Kakao (4g) – około 12 kcal
    – Ostropest (5g) – około 25 kcal

    +

    – Pół banana – około 50 kcal
    – Twaróg półtłusty (75g) – około 55 kcal
    – Mrożone truskawki (75g) – około 25 kcal
    – Woda (250 ml) – 0 kcal

    szybkie, tanie i pożywne śniadanie 🙂
    Co sądzicie? Co byście zmienili?
    Czy powinniśmy namaczać nasiona dzień wcześniej w celu pozbycia się kwasów fitynowych?

Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 1)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Dołącz do listy oczekujących Powiadomimy Cię, kiedy produkt będzie ponownie dostępny. Zostaw mejla.